Esquinçament muscular

En castellà sembla que fa més mal: “Desgarro muscular”, però és el mateix. És una lesió que implica un mal en els músculs o en els seus tendons. Es poden danyar tant les fibres musculars com els petits vasos sanguinis , causant un sagnat local (hematomes) i dolor de lleu a intens que dificulta o impedeix contreure’l.

Es presentaran els següents símptomes:

  • Dolor en repòs.
  • Inflor, blaus o enrogiment de la zona afectada.
  • Feblesa en el múscul o tendó afectat.
  • Incapacitat total o parcial de la zona lesionada.

El tractament sempre haurà de ser prescrit per un especialista però en un primer moment és recomanable protegir i comprimir delicadament l’àrea afectada amb un embenat elàstic o fèrula. Aturar immediatament qualsevol activitat, fer repòs i aplicar gel en la zona com tractament antiinflamatori durant uns 20 minutos cada 4 hores. L’especialista aplicarà el tractament més adequat depenent de la gravetat de la lesió que s’estableix pel grau de trencament de fibres.

Si no seguim les indicacions de l’especialista la lesió pot convertir-se en crònica provocant un dolor constant que pot perdurar per mesos. La sensació és de malestar, dolor, tensió o rigidesa. Es pot associar amb problemes com la fatiga, l’insomni, sistema immunològic feble i canvis d’humor.

Consulta al nostre equip si tens cap dubte, els nostres terapeutes t’orientaran i ajudaràn a recuperar-te d’aquesta lesió.

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s