Greixos trans

Els greixos trans són un tipus d’àcid gras que es troba principalment en aliments industrialitzats que han sigut sotmesos a hidrogenació. Aquest procés es realitza en el greixos vegetals amb la finalitat de solidificar-los i poder augmentar-ne la durada de conservació i l’estabilitat.

La industria alimentaria els fa servir perquè aporten una textura més sòlida i agradable als aliments, fent-los més saborosos i amb millor conservació.

S’ha demostrat que una ingesta excessiva té efectes negatius per a la salut.

Els podem trobar de forma natural procedents d’animals en la seva carn i la seva llet així com en els seus derivats, mantega, crema i nata. I també els podem trobar de forma artificial en productes processats con les galetes, pastisseria industrial, menjar ràpid, menjar precuinat, snacks salats, patates de bossa, galetes salades, pizzes congelades, menjar preparat congelat, salses i sopes preparades i altres aperitius salats, gelats industrials, margarines… i molts més.

Aquests greixos s’intercanvien per altres greixos com el colesterol a les membranes de les nostres cèl·lules, provocant que aquests quedin lliures en sang i acabin provocant un augment del nostre risc cardiovascular:

  • Augment de la quantitat de colesterol LDL (dolent)
  • Disminució del colesterol  protector HDL (bo)
  • Augment del nivells de triglicèrids en sang
  • Són inflamatoris de l’organisme: originant diabetis, arteriosclerosi o, fins i tot, càncer. 

Ara ja saps on es troben el greixos trans i perquè són perjudicials per la nostre salut, la propera vegada que vulguis un snack, opta sempre per un snack saludable con una fruita o el fruits secs naturals.

Consulta als nostres especialistes i t’ajudarem personalitzant el tractament al teu cas.

T’esperem,

Jonathan García Guillén – Nutricionista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s