Cruiximent

El que habitualment diem “cruiximent” (barbarisme agulletes o tiretes) es coneix tècnicament com a dolor muscular d’aparició tardana (o per les sigles en anglès DOMS – Delayed Onset Muscle Soreness) i es refereix al dolor i la rigidesa muscular que s’experimenta després d’un exercici o activitat física extenuant i no acostumat.

El dolor muscular d’aparició retardada és causat per un micro esquinçament en les fibres musculars com a resultat d’activitats intenses i es tracta d’una part normal del procés de curació natural del nostre cos.

La manifestació del cruiximent és causada per contraccions musculars excèntriques o formes d’exercici a les quals el cos no està acostumat. Sempre que s’introdueix un exercici nou o s’augmenta dràsticament la intensitat o durada d’una activitat física existeix el risc que apareguin. Només l’adaptació progressiva dels músculs a l’exercici ajuda a prevenir el desagradable cruiximent.

El cruiximent es manifesten amb capacitats de força muscular deteriorades, restricció dolorosa del moviment, rigidesa, inflor i biomecànica alterada en les articulacions adjacent. El cruiximent suposen un problema pel malestar i la limitació que suposa el propi dolor, i no perquè suposin un mal muscular greu. Això és especialment important en esportistes, però també en els que no ho són, perquè suposen un important impediment en el desenvolupament de les seves funcions diaries.

Els beneficis del quiromassatge en el tractament del cruiximent està demostrat i els objectius del quiromassatge per a alleujar el cruiximent inclouen disminuir el dolor, millorar la resposta neuromuscular, estimular la circulació sanguínia i limfàtica i donar elasticitat als grups musculars treballats.

Hi ha uns certs mites sobre el cruiximent que han de ser desmentits, com per exemple que no és cert que l’aigua amb sucre eviti el cruiximent. Aquesta afirmació és antiga, de quan es creia que el cruiximent es produeixen per excés d’àcid làctic. Tampoc és cert que siguin l’evidència d’un treball ben fet. Qualsevol pot tenir cruiximent en qualsevol moment i lloc, no sols per fer esport.

Sí que són bons els banys amb aigua gelada, però d’un màxim de 20 minutos. També ajuda fer esport moderat, ja que millora el reg sanguini i l’eliminació de metabòlits (restes metabòliques), la qual cosa millora l’absorció de nutrients.

Consulta als nostres especialistes i t’ajudarem personalitzant el tractament al teu cas.

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s