Què és el KINESIOTAPE?

Has vist aquestes cintes brillants que porten atletes i esportistes? T’has preguntat què fa, per a què serveix?

La cinta Kinesio és una cinta terapèutica altament especialitzada dissenyada per a facilitar, inhibir i promoure el drenatge limfàtic. Les seves propietats es poden utilitzar per a optimitzar la rehabilitació i fomentar patrons de moviment adequats després d’una lesió o dolor. La cinta es pot aplicar amb diferents tensions per a apuntar a les àrees requerides.

Funcionalitats:

  • Millora la consciència del sentit de la posició (propiocepció).
  • Pot reduir el dolor.
  • Pot reduir la inflor, la inflamació i els hematomes.
  • Permet als fisioterapeutes corregir patrons de moviment “alterats”, optimitzant la simetria i l’alineació.
  • Pot suportar les articulacions en rehabilitació i és excel·lent per a usar després d’intervencions quirúrgiques.

El Kinesiotape és un complement meravellós per a la fisioteràpia i la millor manera d’utilitzar-ho és en combinació amb un programa de tractament integral. La cinta de Kinesio sovint s’usa juntament amb la mobilització i manipulació de teixits tous, mobilitzacions articulars i prescripció d’exercici per a obtenir els millors resultats.

La cinta de Kinesio és gairebé idèntica a la pell humana en gruix i elasticitat, la qual cosa permet que la cinta s’usi sense restringir o impedir el seu moviment. La cinta de kinesiología es veu sovint utilitzada per a tractar lesions esportives i una varietat de trastorns físics. Durant la primera dècada després de la seva introducció, els practicants al Japó van ser els principals usuaris de la cinta terapèutica. En 1988, la cinta havia estat adoptada per atletes olímpics i professionals japonesos abans d’estendre’s per tot el món.

Es pot usar juntament amb una multitud d’altres tractaments i modalitats, i és efectiu durant les fases de rehabilitació i crònica en una lesió, així com també s’usa per a mesures preventives. T’hauràs adonat que cada vegada més atletes professionals usen cintes de kinesiología per a millorar el seu rendiment esportiu, prevenir lesions i permetre’ls tornar més ràpid a l’esport.

Consulta al nostre equip si tens cap dubte. Els nostres terapeutes et poden orientar i recomanar utilitzar el Kinesiotape en el teu tractament. QUIRO CLINIC inclou dins la tarifa de la sessió el cost d’aquesta tècnica sempre que estigui prescrita pel nostre terapeuta.

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s