Adherència muscular

Una adherència muscular és teixit cicatricial que s’ha desenvolupat en els músculs. Les adherències musculars poden causar feblesa muscular i dolor i poden donar lloc a la limitació del rang de moviment.

Les adherències poden desenvolupar-se gairebé en qualsevol part en el cos. A més,  poden tornar-se més grans o més rígides amb el pas del temps. D’altra banda, també és comú el desenvolupament d’adherències al voltant de les articulacions, per exemple, com a resultat de la sobrecàrrega d’una articulació o tendó, després d’una cirurgia o traumatisme i en alguns casos d’artritis.

A l’igual que altres teixits cicatricials en el cos, l’adhesió muscular resulta dels mecanismes d’autocuració del cos. Fins i tot les microlesions petites poden produir adherències que causen grans problemes.

Amb el temps, la repetició d’una mala postura pot donar lloc a l’aparició d’adherències. Els músculs i els teixits relacionats se sotmeten a estrès una vegada i una altra. Al seu torn, aquest estrès pot crear micro esquinçaments en els músculs els quals són reparats pel propi cos amb la creació de teixit cicatricial.

Altres factors de risc que condueixen a adherències musculars inclouen deficiències nutricionals o desequilibris, infecció que causa inflamació i altres afeccions inflamatòries com l’artritis o malalties relacionades amb l’edat.

Si una adhesió no es tracta adequadament o es passa per alt, pot començar a afectar les estructures circumdants.

Un resultat comú de les adherències musculars és la síndrome del túnel carpià, una lesió per ús excessiu, en la qual el nervi mitjà a la mà queda atrapat sota les adherències, causant dolor, entumiment i formigueig.

El Quiromassatge pot ajudar a tractar molts tipus d’adherències musculars i a prevenir-les per a reduir el dolor i evitar lesions posteriors.

Consulta als nostres terapeutes i t’ajudarem a solucionar les molèsties que sents. 

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s