Sacroilitis

La Sacroilitis és la inflamació d’una o totes dues articulacions sacroilíaques —situades en la zona on es connecten la part baixa de la columna vertebral (sacro) i la pelvis—. La Sacroilitis pot causar dolor en els glutis o en la part inferior de l’esquena, el qual pot estendre’s a una o totes dues cames. Estar dempeus molt temps o pujar escales pot empitjorar el dolor.

La Sacroilitis pot ser difícil de diagnosticar, pel fet que pot confondre’s amb altres causes de dolor de la part inferior de l’esquena. El tractament podria suposar fisioteràpia i medicació.

El dolor relacionat amb la Sacroilitis es dóna amb més freqüència en els glutis i en la part inferior de l’esquena. També pot afectar les cames, l’engonal i fins i tot els peus. La Sacroilitis es pot intensificar per estar dempeus molt temps, suportar més pes en una cama que en l’altra, pujar escales, córrer o fer passos llargs.

Les causes de la disfunció d’articulacions sacroilíaques són: lesió traumàtica per un impacte sobtat; artritis per desgast natural en les articulacions sacroilíaques; embaràs i acomodació al part, el pes addicional i la marxa alterada durant l’embaràs poden exercir més pressió en aquestes articulacions i causar un desgast anormal; o infecció, en casos excepcionals.

El tractament depèn de la causa dels teus signes i símptomes, així com de la causa de la Sacroilitis. El fisioterapeuta pot ajudar-te a aprendre exercicis d’amplitud de moviment i d’elongació per a mantenir la flexibilitat de les articulacions, i exercicis d’enfortiment per a fer que els músculs siguin més estables.

Consulta als nostres especialistes i t’ajudarem amb la teràpia i consells més indicats per al teu cas.

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s