Músculs CORE

Molts hem sentit parlar del terme anglès CORE (“nucli”) que fa referència a uns músculs situats en el centre del nostre cos, que configuren el nostre centre de gravetat i, el que és més important, aporten al nostre cos l’estabilitat necessària.

Format per un conjunt de músculs del nostre tronc i regió lumbo-pelviana:

  • Transvers de l’abdomen
  • Multífidus
  • Oblic intern
  • Quadrat lumbar
  • Diafragma
  • Musculatura del sòl pelvià.

Quan aquests músculs actuen conjuntament, aporten estabilitat a la pelvis i la columna vertebral que són els dos centres principals de l’equilibri postural del nostre cos.

Aquesta musculatura aporta fixació i equilibri a les estructures del cos, perquè els grans moviments produïts per altres músculs, siguin més fructuosos i les seves accions no generin lesions articulars. Per tant, aquesta musculatura no és generadora de grans moviments, sinó més aviat de tot el contrari.

L’entreno de la musculatura CORE es basa principalment en posicions inestables mantingudes, que generen l’activació de la musculatura del CORE per a estabilitzar el nostre centre de gravetat i equilibrar-nos.

Els exercicis que es practiquen per a entrenar el CORE també impliquen de manera indirecta a altres músculs del nostre cos, com per exemple els glutis, isquiotibials i el recte de l’abdomen, així que és un treball molt complet per a posar-nos en forma.

Consulta als nostres especialistes i t’ajudarem amb la teràpia i consells més indicats per al teu cas.

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s