Tendinopatia aquil·liana

Aquesta vegada volem parlar sobre la lesió del tendó d’Aquil·les, lesió típica en corredors i persones que fan esports d’impacte, com pot ser el pàdel, on els bessons i soli produeixen forts estímuls. És el tendó que connecta la inserció del bessó i soli en la part posterior de l’os calcani al peu, en la part posterior del panxell.

La tendinopatia aquil·liana es produeix quan es formen petits esquinçaments en les fibres que conformen el tendó.

Es produeix per microtraumatismes de repetició, que produeix una desestructuració del tendó, que no té perquè estar associat a una inflamació. L’estructura del tendó es va afeblint amb el pas dels anys, produint petits microtrencaments en aquest, produint petites lesions en aquest. No és un trencament del tendó d’Aquil·les, si no petites deformitats que es van produint pel seu ús.

El principal símptoma és un dolor just per sobre de l’os del taló, que es desenvolupa gradualment. Al principi, es pot tenir dolor al principi del matí o després de fer exercici. El dolor pot desaparèixer amb l’escalfament, per a tornar després dels exercicis de relaxació.

Amb el temps, el problema pot empitjorar, i el dolor pot manifestar-se durant períodes de temps més llargs i podent provocar coixesa. El panxell i la zona per sobre del taló poden estar també lleugerament inflamades i rígides.

La tendinopatia aquil·liana sol requerir tractament. És important acudir a un professional de la medicina esportiva, com un fisioterapeuta o un metge especialista en medicina esportiva, que diagnostiqui el problema i li prescrigui el tractament adequat. És fonamental un programa d’estiraments en el tractament de la tendinopatia aquil·liana. El tractament també pot incloure el massatge, els exercicis d’enfortiment i la correcció d’una biomecànica alterada per mitjà de plantilles especials.

Consulta als nostres especialistes i t’ajudarem amb la teràpia i consells més indicats per al teu cas.

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: