Nutrició – 10 Consells

Avui volem compartir amb vosaltres 10 consells sobre nutrició que ens sembla poden ser molt útils per a vosaltres. L’objectiu no és simplement perdre pes perquè sí; sempre ens fixem com a objectiu educar-nos en una nutrició saludable.

  1. Hidratació: L’aigua és el principal mitjà en el qual donen lloc totes les reaccions químiques de l’interior de les nostres cèl·lules, un bon estat d’hidratació, és bàsic i fonamental.
  2. Carbohidrats: La millor opció per al pa, la pasta, l’arròs i altres productes derivats dels cereals és sempre l’integral o no refinat. El seu major contingut de fibra i nutrients (vitamines, aminoàcids, etc.) disminuirà l’absorció de greix de la nostra alimentació i afavoreix un gradual aprofitament dels hidrats de carboni.
  3. L’esmorzar, l’àpat més important del dia: Quan ens despertem, fa moltes hores que no hem menjat res, per la qual cosa els nostres nivells de sucre en sang poden estar en nivells molt baixos. La millor fórmula per a aconseguir un correcte esmorzar: un lacti desnatat + aliments derivats de cereal integral + fruita.
  4. Menjar variat: Per molt saludable que pugui semblar una amanida i un filet de pollastre a la planxa, un abús d’aquests aliments o poca varietat en la nostra dieta pot provocar que els resultats no siguin els esperats.
  5. Menja bé: Menjar té una sèrie de etapes i fases que han de realitzar-se amb uns processos i temps mínims. Una correcta masticació assegura el correcte funcionament d’uns certs enzims, que asseguren una correcta absorció d’uns certs nutrients, i aquests nutrients són els que ens ajudaran a aconseguir qualsevol objectiu que ens puguem proposar (per exemple, perdre pes o greix corporal).
  6. Fuig de dietes miracle, mètodes i gurus: La millor manera d’aconseguir el teu objectiu és mitjançant una alimentació personalitzada pautada per un especialista en Dietètica i Nutrició.
  7. Per molt restrictiva que pugui arribar a ser, només amb dieta no és possible: Si parlem de pèrdua de pes o greix corporal l’exercici físic és fonamental.
  8. Entra a la cuina: Podem tenir més o menys habilitats a l’hora de cuinar, però si de veritat volem una nutrició saludable hem de perdre la por de preparar els nostres plats i gaudir d’alguna cosa que haurem de fer fins a l’últim dels nostres dies, menjar.
  9. Posa un “verd” en tots els teus àpats: Si en cada àpat, d’alguna manera o una altra, apareix una fruita, verdura o hortalissa, aconseguirem donar-li a l’origen vegetal el protagonisme que ha de tenir en la nostra alimentació.
  10. Menys quantitat i més qualitat: Moltes vegades els donem molta importància a la quantitat de la ració, a les calories d’un aliment o als mil·ligrams d’un nutrient que podem trobar en el nostre plat. És més determinant una correcta freqüència de consum de cada aliment, la proporció adequada dels aliments d’origen vegetal, estar hidratats i fer exercici amb regularitat.

Consulta als nostres especialistes i t’ajudarem personalitzant el tractament al teu cas.

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s