Cadenes musculars

És necessari pensar en el nostre cos com en un organisme on tot està íntimament relacionat. Venim “programats” amb uns patrons de moviment i de control postural destinats a mantenir el nostre equilibri en contra de la força de la gravetat, economitzar la nostra despesa energètica per a ser així més eficients i mantenir-nos dins d’una zona de confort evitant dolors. Per a aconseguir això la nostra musculatura no treballa de forma aïllada sinó que ho fa en grups o famílies de músculs que units per les fàscies treballen en conjunt en les denominades cadenes musculars.

El problema apareix quan aquest equilibri es trenca a causa de multitud de factors, com són les males postures mantingudes, els mals gestos repetitius, la mala alimentació o un estil de vida massa sedentari o amb excés d’activitat sense el descans necessari.

Una vegada que apareix una tensió, el nostre cos tracta de solucionar-la compensant amb una altra part dins de la mateixa cadena de treball. I continuarà compensant fins que no li sigui possible salvar aquesta situació. La compensació és un mecanisme de defensa que utilitza el cos per a fugir d’un dolor o tensió i així tornar a la zona de confort.

El nostre cervell pensa en moviments complets i no en músculs aïllats i intenta mantenir-se sempre en una zona de confort i equilibri. Quan alguna cosa trenca aquest equilibri no sols queda afectat un múscul, sinó tota la cadena a la qual pertany, per això en molts casos el dolor pot aparèixer molt allunyat de la zona que provoca la lesió.

Per tot això el treball de cadenes musculars és un perfecte aliat tant a l’hora de prevenir lesions, afavorint que el nostre cos es mantingui dins de la zona d’equilibri; com a l’hora de recuperar-se després d’una lesió ja que aconsegueix retornar al cos a la seva zona d’equilibri evitant que continuï resolent el problema mitjançant compensacions que a la llarga ens portaran a un problema encara més greu.

Consulta als nostres especialistes i t’ajudarem personalitzant la teràpia més indicada per al teu cas.

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s