Dolor crònic

La definició del dolor és tan àmplia com la percepció que cadascun de nosaltres té d’aquest. Tots hem sentit dolor més d’una vegada i en moltes d’aquestes ocasions ens ha estat difícil explicar-ho. És una experiència totalment subjectiva i enormement complexa en la qual incideixen aspectes biològics, psicològics i socials.

El dolor és un procés complex controlat pel sistema nerviós. Les cèl·lules nervioses receptores interpreten els estímuls i envien un missatge des de la medul·la espinal al cervell. A priori, el dolor és un mecanisme de defensa que dóna la veu d’alarma per a protegir-nos i evitar que ens provoquen més mal. Però el dolor pot deixar de protegir-nos i convertir-se ell mateix en la causa constant del malestar i quan això ocorre el dolor passa a ser una malaltia.

Aquesta situació mantinguda en el temps comporta una disminució de l’activitat i una deterioració de l’estat físic de la persona, provoca trastorns de l’apetit i del somni i obliga a una medicació excessiva. Tot això afecta a l’estat d’ànim amb seqüeles en l’aspecte psicològic. El dolor crònic crea un cercle viciós que va voltant a la persona desencadenant episodis difícils de suportar.

El quiromassatge pot ajudar molt a canviar la situació i poder trencar el cercle viciós. Les diferents tècniques actuen sobre els ossos, músculs i articulacions i sobre el teixit connectiu proporcionant beneficis biomecànics, fisiològics, neurològics i psicològics. El treball del quiromassatgista sobre els teixits bloqueja els estímuls nociceptius, aconseguint un efecte anestesiant sobre les terminacions nervioses i disminuint la percepció dolorosa.

Les maniobres suaus aplicades amb moviments llargs i lliscants, exercint diferents graus de pressió, sempre sense causar dolor, alliberen tensions i afluixen nusos musculars estimulant la circulació sanguínia i augmentant la nutrició i oxigenació dels teixits.

El massatge més profund realitzant amassaments, friccions i tustos aconsegueixen una hiperèmia i un augment de la temperatura en la zona tractada per l’alliberament d’histamina que activa els processos de glucogenolisi i gluconeogenesi, reduint la fatiga i millorant la resposta neuromuscular.

Augmenten els nivells de endorfines alleujant la sensació de dolor i aconseguint major relaxació i un efecte anestesiant.

Consulta als nostres especialistes i t’ajudarem personalitzant la teràpia més indicada per al teu cas.

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: