Torticoli

Et despertes al matí i abans d’obrir els ulls del tot t’adones que alguna cosa no va bé. Intentes moure el cap i un dolor agut al coll t’adverteix que tens torticoli.

Tens el coll rígid i penses en una malaltia seria? En molt pocs casos aquesta por és justificada i si tens dubtes sempre cal consultar al teu metge. Sobretot, si el dolor s’estén als braços i les mans o si ve acompanyat per febre, mal de cap o dolor al llarg de la columna vertebral.

Quan tenim un dolor cervical matutí, la causa més habitual és la posició en dormir, en relació al coixí o simplement a la mala posició mentre dormim. També pot deure’s a una alteració o patologia de l’articulació temporomandibular, el típic bruxisme que s’associa moltes vegades al dolor cervical matinal. Altres causes poden ser els mals costums posturals, situacions psicològiques pesades, estrès o simplement l’aire condicionat directe.

Totes aquestes situacions influeixen en el to de la musculatura, en particular la zona del clatell. Es tracta d’un dolor agut a causa de la contractura de la musculatura que envolta la zona de la columna vertebral cervical.

Les situacions que ens afecten se senten literalment al clatell i la tensió permanent porta al dolor.

Els múscul generalment implicats en la contractura són: l’esternoclidomastoïdal, trapezis (sobretot el descendent) i, en alguns casos, elevador de l’escàpula, escalè i espleni.

El massatge terapèutic és la solució sense fàrmacs més indicada per a la torticoli. Amb alguns pacients, el massatge té efecte de seguida, amb uns altres, en canvi, triga una o dues setmanes fins que és possible tornar a moure el coll lliurement. Normalment, les primeres millores es presenten més aviat. Els factors temps i relaxació de la tensió o estrès tenen un paper molt important.

Si no elimines la causa, tard o d’hora tornarà el problema. Consulta als nostres terapeutes i junts trobarem l’origen del problema, la seva solució i el tractament per alleujar el dolor.

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: