CIÀTICA: Com pot ajudar l’Osteopatia

“Ciàtica” és un terme comunament utilitzat per a descriure el dolor que viatja per la part posterior o lateral de la cama. Però, en realitat, la “ciàtica” no és un diagnòstic, sinó un terme que utilitzem per a descriure la irritació en el nervi ciàtic. La causa d’aquesta irritació, en gran part dels casos, es deu a problemes al disc intervertebral.

El nervi ciàtic és el nervi més llarg i més gran del cos. És tan gruixut com un dit en la part inferior de la columna vertebral. El nervi s’origina en la zona inferior de la columna, des d’on les arrels del nervi abandonen la medul·la espinal per a estendre’s per la part posterior de la cama cap als dits dels peus.

Per això qualsevol problema en la part inferior de la columna pot afectar a un dels nervis que es connecten amb el nervi ciàtic, la qual cosa provocarà una irradiació del dolor al llarg d’aquesta part del nervi.

En qualsevol cas, cal tenir en compte que hi ha altres causes que poden provocar dolor al llarg de la cama, no sols la ciàtica, per la qual cosa aconseguir un diagnòstic correcte és de gran ajuda per a obtenir el tractament adequat.

El símptoma principal de la ciàtica és dolor agut en la natja que corre abaix per la cama. També es pot experimentar dolor d’esquena, dolor pèlvic i rigidesa. El dolor pot augmentar amb la flexió cap endavant. El dolor és pitjor quan s’està assegut o dempeus durant llargs períodes de temps.

Tractament amb Osteopatia en cas de ciàtica

El més important és mantenir-se actiu, amb un moviment suau de l’esquena. L’osteòpata pot ajudar creant un pla que faciliti la recuperació. Aquest pla inclourà consells sobre exercicis per a estirar i enfortir els músculs de l’esquena baixa.

També analitzarà com es mou el pacient per a poder aconsellar la manera de millorar aquests moviments. L’osteòpata també realitzarà manipulacions que ajudin a reduir el dolor i que assegurin que el seu cos està en el millor estat possible per a poder facilitar la recuperació.

Com que la ciàtica es deu a la pressió sobre el nervi ciàtic, és lògic pensar que el tractament implica l’eliminació d’aquesta pressió. Per això, el tractament amb osteopatia en cas de ciàtica anirà dirigit a eliminar la causa a través d’una manipulació per a alliberar la pressió del nervi movent el teixit tou del voltant i proporcionant més suport a les estructures circumdants. Aquest augmentarà el rang de moviment a la regió baixa de l’esquena.

T’esperem, segur que podem ajudar-te.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: