Cicatrius

Després d’una lesió hem de mantenir unes certes cures, entre elles les que requereix una cicatriu. Les marques en la nostra pell que deixen les lesions o operacions quirúrgiques no han de ser tractades únicament com un problema estètic.

La reparació del teixit es realitza mitjançant un procés que es diu cicatrització i consta de tres fases: Inflamatòria, Proliferativa i de Remodelació. Si aquestes fases es veuen alterades pot quedar una cicatriu patològica com pot ser un “queloide”, el qual donarà problemes, no sols estètics, sinó també funcionals, de major o menor importància, depenent del lloc on es trobi.

Per això és important tractar les cicatrius com més aviat millor, després d’haver-se retirat els punts o quan s’ha desprès la postilla o crosta, és la solució si volem evitar complicacions posteriors com les queloides o adherències.

Des del làser a ultrasons o injeccions de corticoides, les maneres de tractar les marques són múltiples, encara que és la massoteràpia o massatges un dels més eficaços.

El terapeuta realitza una mobilització de la cicatriu i del teixit circumdant amb un massatge contrariant la cicatriu, és a dir en forma de “S”, per a alliberar-la i que no s’adhereixi amb el pla inferior, insistint en les zones que estan més ‘pegades’. Sempre es comença a poc a poc, augmentant la pressió i la tracció segons la cicatriu ho vagi permetent. Insistir que mai es tractarà d’un massatge molt dolorós per al pacient.

D’aquesta manera millorarà la funcionalitat de la cicatriu, dotant-la de flexibilitat i evitant tensions miofascials, així com dolors futurs i limitacions de mobilitat.

El seu aspecte físic també sortirà guanyant, perquè en primer lloc aconseguirà que no s’atrofiï, sent possible que arribi a desaparèixer, depenent aquest punt de la mena de cicatriu, de si el seu tractament ha estat precoç i de factors externs, com per exemple de l’estat general del pacient, de si presenta complicacions vasculars associades, si és un pacient immunodeficient, dels seus hàbits de vida com el tabaquisme, estrès, consum de determinats medicaments…

El més important és posar-se a la feina com més aviat millor i evitar manipulacions en casos d’infecció. Consulta al nostre equip de professionals i l’especialista marcarà els temps i les solucions.

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: