La Marxa Nòrdica

Aquest esport que té els seus orígens a Finlàndia pels anys 30, neix de la necessitat que tenien els esquiadors de fons d’entrenar per a mantenir o augmentar la seva forma física en èpoques d’estiu i tardor sense neu i va ser a les acaballes dels anys 90 que va passar a denominar-se i fomentar-se comercialment amb el nom de Nordic Walking o Marxa Nòrdica.

És una activitat física que consisteix a caminar amb una tècnica d’impuls dels bastons de manera natural, dinàmica, eficient i adaptable a tots, que implica tot el cos de manera simètrica i equilibrada i que ens ajuda a aconseguir una bona forma física i un benestar general, físic i psíquic. En definitiva es tracta d’un entrenament aeròbic eficaç, establint un moviment rítmic i dinàmic i activant un major nombre de grups musculars, aproximadament un 90%.

La Marxa Nòrdica és un exercici que s’adapta a tots els nivells i edats des dels 10 anys en endavant (per motiu de seguretat amb els bastons), que és saludable i que es pot practicar en qualsevol escenari, naturalesa, ciutat.., en temps de desplaçaments al treball, a la compra, senderisme, en entrenaments esportius de tot el cos, rehabilitacions mèdiques físiques i psíquiques i que ens ajuda a compensar la falta de moviment.

Beneficis de la Marxa Nòrdica:

 1. Pot activar fins el 90% de la musculatura.
 2. Allibera tensions de coll i espatlles.
 3. Incrementa la capacitat cardiopulmonar.
 4. Millora la mobilitat de les articulacions.
 5. Prevenir o controlar limfedema derivat del càncer de mama.
 6. Millora la capacitat funcional i qualitat de vida.
 7. Augmenta el consum calòric fins a un 45%.
 8. Ajuda en la reeducació postural.
 9. Ajuda a pacients amb depressió i estrès.
 10. Reforça el sistema immunitari.
 11. Millora símptomes de fibromiàlgia, cardiopaties, parkinson, artritis…

Segons els experts per a mantenir l’organisme en forma, hauríem de caminar almenys 6 km diaris. Caminar 24 km a la setmana ens aporta beneficis saludables molt importants per a la nostra qualitat de vida.

Si passem 8 hores dormint, i estem desperts 16 hores, vol dir que per fer els 6 km diaris hauríem de caminar 375 metres / hora, això són 1 pas cada 6 segons, ÉS FÀCIL NO ??? Doncs les estadístiques diuen que el 73% dels espanyols tenen malalties relacionades amb el sedentarisme, entre elles l’obesitat que afecta igualment a la població infantil com adulta, fent també menció especial a la tercera edat.

La base de la Marxa Nòrdica consisteix en caminar, d’aquí el seu èxit.

T’animes?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s