Lumbalgia

El dolor en la zona lumbar no tan sols és molest, sinó que també resulta molt debilitant. A més, és una causa habitual d’incapacitat temporal. Si pateixes de dolors a la zona lumbar hi ha diverses coses que pots fer per a alleujar les molèsties, t’ho explicarem en aquest article.

En dolor en la zona lumbar pot aparèixer a qualsevol edat, encara que és més probable que aparegui a mesura que envellim a causa de factors com el tipus de treball o activitat i al desenvolupament de problemes en les vèrtebres. Problemes en les vèrtebres, en els lligaments que envolten la columna o en la musculatura lumbar, abdominal i/o pèlvica poden estar relacionats amb el dolor d’esquena baixa.

L’esquena està composta per una complexa estructura de músculs, lligaments i tendons. A més, cal considerar les vèrtebres i els discos intervertebrals que esmorteeixen i faciliten els moviments de la columna. Totes aquestes estructures treballen juntes per a donar suport al cos i permetre el moviment. Els problemes amb qualsevol d’aquests components poden donar lloc a dolor d’esquena. 

Parlem de les principals causes que provoquen aquest dolor:

  • Dolor per tensió o pressió

El dolor d’esquena baixa amb freqüència està relacionat amb alguna mena de tensió o pressió en músculs i lligaments o relacionada amb un espasme muscular, discos danyats o lesions. Les activitats que poden provocar tensions o espasmes han de veure amb aixecar alguna cosa incorrectament o massa pesada i fer moviments bruscos.

  • Dolor per problemes estructurals

Uns certs problemes estructurals en la columna o en alguna altra estructura o òrgan intern provoquen importants dolors d’esquena en general i d’esquena baixa en particular. És el cas problemes relacionats amb discos trencats, discos inflamats, ciàtica, artritis, curvatura anormal de la columna vertebral, osteoporosi i problemes renals

  • Dolor pel moviment i la postura

El dolor d’esquena també pot ser el resultat d’algunes activitats quotidianes o d’una mala postura mantinguda en el temps. Per exemple, adoptar una posició asseguda molt encorbada davant de l’ordinador pot provocar un augment dels problemes d’esquena i espatlles amb el temps.

A més, pot produir dolor d’esquena un moviment brusc realitzat en tossir o esternudar, estirament excessiu, moviments intensos mal realitzats (carregar, tirar, aixecar…), conduir molt de temps sense descansar o dormir en un matalàs inadequat.

  • Altres causes del dolor en la zona lumbar

Altres condicions mèdiques que poden provocar dolor d’esquena són el càncer de columna, infecció en la columna, trastorns del somni, l’herpes zòster i la síndrome de cua de cavall (afecció caracteritzada per la compressió de les arrels nervioses ubicades en la base de la columna vertebral i pot provocar pèrdua de sensibilitat a les cames).

Què fem si tenim dolor a la zona lumbar

És molt important visitar al metge i rebre un diagnòstic. El problema és que, probablement, si el metge no detecta cap causa / lesió relacionada amb alguna malaltia tractable, receptarà analgèsics pel dolor.

Una manera de solucionar el dolor de la zona lumbar és acudir a un quiromassatgista que aplicarà alguna teràpia de massatge que alleugi el dolor. Aquesta és una bona solució, ja que si no es va a l’arrel del dolor, aquest progressarà, independentment de la quantitat de medicaments que es prenguin.

A més, és molt interessant realitzar exercici amb regularitat per a prevenir el dolor d’esquena. Això és especialment interessant per a les persones que passen molt temps assegudes, en postures forçades o que han de carregar pesos. 

Consulta al nostre equip si tens cap dubte. Els nostres terapeutes t’orientaran i recomanaran el tractament més indicat per a solucionar el teu molest dolor d’esquena.

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: