Lesions musculars

Exigim molt als nostres músculs i per a això els tenim. Realment als músculs els va la marxa, la necessiten i els encanta l’activitat. El que no els agrada tant és que aquests moviments siguin molt intensos o molt exigents, aquest és el moment que ens porta a les lesions. Saps quants tipus i graus de lesions musculars hi ha? Les explicarem en ordre de lleus a més greus.

Sobrecàrrega muscular:

Són les pròpies dels sobreesforços o per acumulació d’aquests. Tenen fàcil solució amb repòs i petites cures com els massatges, estiraments i mobilitzacions. Suposen un risc de lesió però no impedeixen l’activitat.

Contractura muscular:

La sobrecàrrega s’ha estructurat i provoca l’espasme muscular, la intoxicació per deixalles ha augmentat i com a protecció es contreu el múscul que ja no és capaç de sortir-se per ell mateix. Apareixen el dolor i les molèsties que són l’alarma d’una imminent possible lesió, la major part de les contractures són incapacitants. Amb més dificultat i temps però també es soluciona amb repòs i cures que ajudin a la relaxació com el massatge terapèutic.

Distensió muscular:

Ha existit un gest brusc, una contractura sobre exposada, una exigència mecànica que exigeix al múscul anar més enllà del seu rang. Això provoca un sobre estirament del múscul però sense provocar lesió macroscòpica. Pot provocar edema però sense sagnat. Recuperem en 15-20 dies amb tractament específic. Incapacitant per a la majoria dels mortals.

Trencament de Fibres – Grau 1:

Trencament macroscòpic d’una petita part del múscul que podríem veure al microscopi. És habitual que vagi acompanyada de sagnat. És incapacitant i amb dolor ben identificat, la qual cosa ens obliga al repòs forçós d’uns 20-30 dies per a la seva recuperació que amb un bon tractament podem aconseguir en els primers 20 dies.

Trencament muscular – Grau 2 – Parcial:

Trencament parcial del múscul, estem parlant d’un trencament important amb sagnat abundant que provocarà edema en la zona de la lesió i que probablement s’estendrà perquè la força de la gravetat farà la seva feina, efecte que és beneficiós ja que major número de teixits podran treballar en la seva eliminació. Es percep un buit o forat a la palpació o fins i tot visualment. És molt incapacitant i els primers dies molt dolorós. Recuperació mitjana d’entre 30 i 60 dies en condicions normals. Els esportistes d’elit aconsegueixen escurçar aquests temps donades les seves condicions físiques i mitjans de què disposen, en altres casos no és recomanable tenir pressa.

Trencament muscular – Grau 3 – Completa:

El múscul s’ha trencat per complet, és més típic en les zones de transició múscul-tendinoses prop del tendó. Es produeix una retracció visible del múscul i resulta totalment incapacitant. En la immensa majoria només hi ha solució quirúrgica on es recupera el múscul retret i es cus a l’altre extrem del múscul deixant-lo en posició de retroacció sense generar tensió i afavorint la cicatrització i reconstrucció. Després de la cirurgia s’inicia un tediós i lent procés de recuperació.

Aquests són els tipus i graus de lesions musculars que es poden donar. Si tens algun dubte o consulta, els terapeutes de QUIRO CLINIC estem a la teva disposició.

Salutacions cordials,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s