Massatge de teixit profund

El massatge de teixit profund és un tipus de massatge que s’enfoca en les capes més profundes del teixit muscular.

Els orígens del massatge de teixit profund són relativament recents, ja que va ser a mitjans del segle XIX, quan metges canadencs van desenvolupar per primera vegada la tècnica i al 1970, la doctora Therese C. Pfrimmer va desenvolupar les primeres pautes per a la tècnica, que va exposar en el seu llibre “Muscles – Your Invisible Bonds” (Músculs – Els llaços invisibles). A partir d’aquest moment, el massatge de teixit profund començar a trobar el seu lloc en la medicina esportiva i la teràpia física, com una forma de controlar el dolor crònic i tractar les lesions dels teixits tous.

L’objectiu d’aquest tipus de massatge és alliberar els patrons crònics de tensió en el cos a través de moviments lents i pressió profunda amb els dits en les àrees problemàtiques.

El massatge de teixit profund s’assembla al massatge suec però amb la diferència en l’aplicació de la pressió, ja que aquesta és més profunda i beneficiosa per deixar anar tensió muscular crónica. L’enfoc és en les capes més profundes del teixit muscular, tendons i fàscia.

Fer-se un massatge de teixit profund és important ja que quan els músculs estan tensos, bloquegen l’oxigen i els nutrients, el que porta a la inflamació que acumula toxines en el teixit muscular. Aquest tipus de massatge ajuda a relaxar els teixits musculars, alliberar toxines dels músculs perquè la sang i l’oxigen circuli correctament.

El massatge de teixit profund es realitza en aquelles persones que presenten, tensió crònica i contractures al coll, esquena baixa i espatlla. Aquest tipus de massatges també ajuda a alleujar el dolor crònic, la mobilitat limitada, la recuperació després d’una fractura, esquinços o lesions de teixit connectiu, problemes posturals, osteoartritis, fibromiàlgia i tensió muscular.

Consulta al nostre equip si tens cap dubte. Els nostres terapeutes et poden orientar i recomanar utilitzar aquesta tècnica si ho necessites.

T’esperem,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s